Kitap Okuma Etkinliği kapsamında okuduğum bir diğer kitaptı "Hiç Kimse Sıradan Değildir". Kitap hakkında yorum yapmak gerekirse dili çok akıcı ve yazıların büyüklüğü sayesinde kitabın nasıl bittiğini farketmedim bile. Kitapta 19 yaşında taksi şöförlüğü yapan Ed Kennedy nin posta kutusunda bulduğu iskambil kağıtlarıyla hayatının nasıl değiştiği anlatılıyor. Kitap aslında roman özelliğinin dışında kişisel gelişim kitabı olarak adlandırılabilir aynı "Tanrı daima tebdil-i kıyafet giyer" kitabı gibi.
Başroldeki Ed'e bunları yaptıran kişinin "Klasik Don Brown kitaplarında" olduğu gibi en göz önündeki karakterlerden birinin olmaması da beni sevindirdi.
Bir de kitapta Ed'in gelen kağıtlarla ilgilenmesi için başvurulan yöntem yani dayak atma yöntemi çok gereksiz geldi. Kendinizi birini sıradanlıktan kurtarmak etrafa faydalı olması açısından bir oyun düzenleyen biri olarak düşünün. Birine ilk başta merak ettirerek bir şeyler yaptırdınız ki bu yaptığı şeyler o kişi hakkında olumlu etkileri oldu. İkinci seferde bişeyler yaptırmak nasıl bir yöntem izlersiniz. Daha da merak uyandırarak bunu yapmak ya da karşılığında değişik bilgiler sunarak bunu yapmak daha anlamlı olacaktır. Yaptırım için dayak attırma pek mantıklı bir yöntemmiş gibi gelmedi.
Kitabın bölümleri ile ilgili bir şey dikkatimi çekti. Her bölüm kapağında o bölümde gelen kartlar bulunuyor ama 2. ve 3. bölümlerde aynı kapak var. Yani 2. bölümde sinek As'ı olması gerekirken maça As var. Basım hatası olduğunu düşünüyorum eğer daha ince bir mesaj varsa bilen birinden dinlemek isterim açıkçası.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder