22 Temmuz 2013 Pazartesi

[Okundu] Sadece Başbakan Okusun | Erdal Demirkıran

Kitap Naravenya Başbakanı olan Kash Barkudza'ya üzerinde Sadece Başbakan Okusun yazan bir  mektup almasıyla başlar ve bu mektuptan sonra başbakanın ve ülkenin geleceği tamamen değişmektedir. Mektuptan çok etkilenen başbakan ülkesinde sayısızca değişiklik yapar ve aslında bunların hepsinin olası olduğunu sadece istenmesi gerektiğini de gösterir.

Kitapta bahsedilen ülkenin Türkiye olması gerektiğini kitaba başladıktan hemen sonra anlıyorsunuz. Aslında insan olarak ülke olarak
kitaptaki bütün herşeyi yapacak gücümüz var ama bunun için bunu yapabileceğimize inancımızın olması gerekiyor. Tamam kitaptaki çoğu şey bir devlet başkanının yapabileceği devrimler ama içlerinde bir birey olarak bizim de yapabileceğimiz şeyleri bulmak mümkün.

Kitaptaki devrimlerin çoğu otoriter ve azimli bir devlet başkanının elinden çıkıyor. Bir bakıma Atatürk'e ve kararlılığına tekrar hayran olmamızı sağlıyor. Kitaptaki seviyeye ulaşmak zor değil tek yapılacak farklılıkları ortadan kaldırmak.

Kitapta gereksiz bulduğum tek şey başbakanın gazeteci bayanla olan münasebetinin durumuydu. O kadar yeniliğin içinde aşka fırsat kalmamış bu da o konuyu çok gereksiz kılmış kitabın içinde.

Kitaba vereceğim puan 7/10

Kitap ile ilgili hazırladığım küçük bir quiz konunun devamındadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder